Huis Mandala trekt zich terug uit Hoeverijk

Stichting Huis Mandala heeft de aflopen periode een lastige beslissing moeten nemen. De ontwikkelingen in het project Hoeverijk zijn voor ons dusdanig ongunstig geweest dat we hebben besloten ons terug te trekken uit dit bouwproject. De aantrekkelijkheid van de woningen voor de toekomstige bewoners was dusdanig in het geding dat we het risico als Stichting niet durfden te nemen. Of met andere woorden: we werden steeds minder enthousiast over de toekomstige woonplek voor onze kinderen en enthousiasme was een absolute voorwaarde om de volgende fase van het project in te kunnen gaan als ouderinitiatief.

Onze bezwaren in het kort:

  • zoals het plan er uiteindelijk uit ging zien zouden de bewoners geen appartement krijgen met een eigen slaapkamer maar een studio met een open slaapkamer die niet geventileerd kan worden
  • de studio’s zouden verbonden worden met elkaar via een galerij die weliswaar kan worden afgesloten maar tegen hoge kosten voor de Stichting
  • Huis Mandala zou komen te zitten in een flat met meerdere woonlagen waarvan andere woonlagen grotendeels “Kamers met Kansen” worden
  • de aantrekkelijkheid van het totaalplaatje maakt het lastig toekomstige bewoners te werven en verhoogt het “leegstand risico” voor de Stichting

Het is een lastige beslissing geweest en het viel ons zwaar om deze te knoop door te hakken. Maar het neemt echter niet weg dat we als Huis Mandala nog steeds een geweldige werkplek voor onze kinderen willen realiseren! We gaan nu weer (opnieuw) een fase in van oriënteren, leggen van contacten, aanhaken bij ontwikkelingen etc. etc. Alles met het doel om zo snel mogelijk weer met concrete plannen verder te kunnen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *