Huis Mandala

Wij zijn een groep ouders die elkaar ontmoet hebben terwijl we zaten te wachten op onze kinderen die dansles hadden. Toen onze kinderen de leeftijd kregen om zelfstandig te gaan wonen, hebben we het plan opgevat een wooninitiatief te starten in Nieuwegein.

Als wij naar de toekomst van onze kinderen kijken, dan beseffen we, dat hun verstandelijke beperking en eventueel een stoornis in het autistisch spectrum het voor hen niet mogelijk maakt om nu of in de nabije toekomst volledig zelfstandig te wonen. 

Door het realiseren van een woonvoorziening in Nieuwegein willen we voor hen een eigen plek creëren waar ze met hun eigen  mogelijkheden een veilig, vertrouwd en geborgen thuis zullen vinden. 

Ons streven is dat ze daarbij zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden. Hiervoor is goede begeleiding nodig die werkt vanuit onze visie. Om de details te regelen komt er in een later stadium voor alle bewoners een persoonlijk begeleidingsplan. 

Er komt enorm veel kijken bij het realiseren van een eigen woonvoorziening. Terwijl wij als ouders normaal gesproken ander werk doen, moeten we nu bouwkundigen worden. Maar ook financieel experts en onderhandelaars. Daar kunnen we alle hulp en ondersteuning bij gebruiken!

Bent u iemand met expertise op financieel, juridisch of bouwkundig vlak en wilt u ons graag helpen? Of heeft u misschien al ervaring met het opzetten van een ouderinitiatief? Of zou u willen helpen om ons initiatief te financieren? Dan willen we u graag vragen om contact met ons op te nemen!