beweeg- en beleeftuin

Dagelijkse beweging is voor iedereen erg belangrijk. Het wordt aanbevolen om elke dag zeker 30 minuten te bewegen om in gezonde conditie te blijven en overgewicht tegen te gaan. Maar voor de toekomstige bewoners van Huis Mandala is dagelijkse beweging niet vanzelfsprekend. Zij kunnen namelijk niet zo maar op eigen gelegenheid naar een sportvereniging of fitness gaan.  Daarom is het heel fijn als ze in hun eigen tuin kunnen bewegen en beleven. De tuin wordt dan een plek om elkaar te ontmoeten. Een plek waar de bewoners veilig samen kunnen zijn om te praten, gezellig een drankje te drinken, samen te bewegen of een spelletje te doen. Een eigen plek om te bewegen en te beleven.

ontwerp

De tuin van Huis Mandala is gepland naast de collectieve binnenruimte op de begane grond van het toekomstige pand. Het betreft een collectieve buitenruimte van ca 51 vierkante meter met een afmeting van 15,2 bij 3,4 meter.

Tuinontwerp.jpg

financiering

Huis Mandala draagt zorg voor de aanleg van de beweeg- en beleeftuin en financiert deze uit eigen middelen. Tijdens een door de Rotary Nieuwegein georganiseerde benefietavond, waar wij als een van de 19 doelen voor waren uitgekozen, werd er al een flink geldbedrag aan ons geschonken. Hiermee kunnen we de speciale beweeg- en beleeftoestellen, die we graag in de tuin willen, financieren:

    • een crosstrainer: een goede dagelijkse training voor het versterken van spieren, gewrichten en het hart!
    • een vogelnestschommel: samen bewegen en ontspannen
    • een buitensjoelbak: gezellig bewegen en spelen met elkaar